DONDURUCUYA PATLICAN
Karnıyarık ve imambayıldı
-Kışın imam bayıldı nın iç harcını hazırlayalım ve patlıcanlarımızı dolduralımüzerlerine domates yerleştirelim bir çay kaşığı şeker serpelim, yarım çay bardağı kadar su koyup 175 derecelik fırında üzerlerine koyduğumuz domatesler yumuşayıncaya kadar bekletelim.
-Karnıyarık iç malzemesini hazırlayalım,karnıyarık yapacağımız tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup bir yemek kaşığı salça koyup bir süre kavuralım,bir su bardağı kadar su ekleyelim ve dondurucudan çıkardığımız patlıcanları bu salçalı harcın içine koyalım.Patlıcanların buzu çözülünce iç malzemesini koyalım ocakta yada fırında pişirelim.
Musakka ve yemeklik
Musakka ve yemeklik
Kışın yaparken (zeytinyağlı yada etli) önce harcını hazırlayıp sonra patlıcanları ekleyelim.
0 yorum on " "
Yorum Gönder