18 Aralık 2009 Cuma





GÖBETE

İyiki tanımışım,iyiki birşeyler paylaşmışım dediğimiz insanlar vardır hayatımızda.Benim için çok değerli olan sevgili İlknur ablacığım'da yıllar önce yemiş ve çok beğenmiştim.Daha sonra misafir sofralarımda sık sık yerini aldı Göbete.Aslında perde pilavı da denilebilir ama tarifi biraz değişik. Canımın içi, gönültadım Haticem (örgüçantam) ve dünya tatlısı Nuray ablacım (gizlihazinelerim) bana geldiklerinde yapmıştım,sanırım yaz başıydı.Tarifini paylaşmak bir türlü kısmet olmamıştı. Nuray ablacım tarifini istiyorum diye cbox'a yazınca,hatırladım.Tozlu raflardan fotosunu indirme zamanın geldiğini anladım :)) Haydi buyrun...
Malzemeler
  • 4 yufka
  • 2 tavuk göğüs eti
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
  • Pilavı için
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı yada siz hangi yağı tercih ediyorsanız.
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • tuz,karabiber.
Yapılışı
Öncelikle tavuk etlerimizi haşlayalım ve haşlanan etlerimizi iri parçalara ayıralım.
Pirincimizi elimizi biraz yakacak sıcaklıkta tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim ve iyice yıkayalım.Yağımızı pilav tenceresine alıp eritelim ve pirincimizi ekleyelim 2-3 dakika kadar kavurup tuzunu,karabiberini ve 2 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte pişirelim.
Fırın kabımızı yağlayalım 1.yufkayı fazla parçaları dışarıya sarkacak şekilde yerleştirip,yufkanın fırın kabının içinde kalan taraflarını fırçayla çok fazla olmamak kaydıyla yağlayalım sonra 2. 3. ve 4.cü yufkalara da aynı işlemi yapalım,içine hazırladığımız pilavı yerleştirelim,pilavın üzerine iri parçalara ayırdığımız tavuk etlerini dizip 1.yufkanın dışarı sarkan kısımlarını yağlayıp kapatalım,sonra sırasıyla diğer yufkalarımızı yağlayıp yağlayıp kapatalım,en üstünüde yağlayıp 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Not : Tavuk göğüs eti yerine,kişi başı 1 tavuk butu haşlayıp koyabilirsiniz.Kuş başı et koyabilirsin.
Resimde gördüğünüz gibi üzeri düzgün olsun isterseniz aynı ebatlarda başka bir fırın kabında hazırlayıp ters çevirebilirsiniz ama bu kez etlerinizi pilavın üzerine değil altına koyun ki servis sırasında etler üstte olsun.
Afiyet olsun

0 yorum on " "

Yorum Gönder