13 Aralık 2009 Pazar





NURPARE TATLISI
49.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ

'Aaa bu isimde bir tatlı yok,daha önce hiç duymadım' diyorsunuz.Valla haklısınız,aslında böyle bir tatlı yok.Bu tatlı benim icadım.Tadı şekerpareyi andırdığı için ve kendi adımdan da bir parça olsun diye Nurpare dedim :) Hani tarif defterlerimize bir tarif yazarken,tarif sahibinin adınıda yanına not düşeriz yaa bu da öyle bir şey oldu.Bu tarifimide 49.Porselen Demlik Çay Saati etkinliğinin ev sahipliğini yapan sevgili arkadaşım Alime'ye http://mutfaktasanat.blogspot.com/ 'a gönderiyorum. Arkadaşıma kolay gelsin diyorum.
Malzemeler
  • 1 yumuşak margarin
  • 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • Yeteri kadar un
  • İçine : İri kıyılmış ceviz
  • Şerbeti için : 4 su bardağı şeker,4 su bardağı su,yarım limon.
Yapılışı
Öncelikle şekeri ve suyu tencereye alıp şerbeti hazırlayalım.Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısık ateşe alalım 3-4 dakika daha kaynatıp kıvamını kontrol edelim ve soğumaya bırakalım.
Çukur bir kaba margarin,yumurta,yoğurdu koyup karıştıralım nişasta,karbonat ve azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim,hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartıp yuvarlayalım,iri kıydığımız cevizden bir miktar koyup kapatalım ve yuvarlak şekil verip tepsiye yerleştirelim.Hamurumuz bitince üzerlerine yumurta sarısı sürüp 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.Pişen tatlımızı fırından alalım,ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini ilave edelim.
Afiyet olsun

0 yorum on " "

Yorum Gönder