11 Temmuz 2006 Salı

ELMALI KURABİYE




Hemen hemen her ev hanımının bir elmalı kurabiye tarifi vardır.
Bende bu tarifi Emine Beder'in küçük kitapçıklarından almıştım.
Birde bu kurabiye hamurunu yuvarlak borcama tart olarak hazırlıyorum.
Onun tarifinide yayınlayacağım.
Bu hamuru merdaneyle açıp çay bardağıyla keserseniz oldukça bereketli oluyor.
Kestiğiniz hamurların kulaklarını içeriye doğru kıvırarak sararsanız alt resimde ki kurabiyelere benzer.
"Afiyetle Kalın"

ELMALI KURABİYE;
Malzemeler:
3 elma rendesi,
4 çorba kaşığı toz şeker,
2 tatlı kaşığı tarçın,
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi.
Hamur Malzemesi:
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 paket margarin,
2 çorba kaşığı şeker,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un, (hemen hemen 3, en fazla 3.5 su bardağı)
üzerine serpmek için pudra şekeri.
Yapılışı:
Rendelenmiş elmayı, toz şekeri cevizi ve tarçını küçük bir tencerede şeker eriyinceye kadar pişirip, soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerini, oda sıcaklığında iyice yumuşayan margarini, hemen hemen 3, en fazla 3.5 su bardağı un ile yoğurarak kıvamlı bir hamur haline getirin.
Kurabiye yapmak için hamuru ikiye bölün, yuvarlayarak pezi haline getirin.
Merdaneyle 2 cm inceliğinde açın.
Sigara böreği saracakmış gibi hamuru 8 eşit parçaya bölün.
Elmalı harcı geniş tarafına koyarak sarın.
Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Diğer hamur pezisinede aynı işlemi uygulayın.
Önceden ısıtılmamış fırında pişirin.
Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine eleyerek pudra şekeri serpin.
"Afiyet Olsun"

Blogcu'da ki yorumlar;
1 Yorum

0 yorum on "ELMALI KURABİYE"

Yorum Gönder