13 Eylül 2006 Çarşamba

ARMUT TATLISI





Bu yaz tatil için memlekete gittiğimizde,köyümüzüde ziyaret ettik.
Bazı meyvalar daha olmamıştı.Ağaçta görüpte henüz olmadığı için yiyemediğimiz armut,elma,üzüm,kivi gibi meyvelerin resimlerini çektik ve bırakıp geldik.
Geçen hafta,sağolsun eşimin abisi bize 1 koli içinde armut ve erik göndermiş.
Yazın görüpte imrenerek baktığımız meyvalar,olgunlaşıp olduğunda gelip bizi buldu.
Dedim bu armutları biraz farklı değerlendireyim.
Armut tatlısı yapayım ama bütün olsunlar.
İçine ne koyabilirim,nasıl süslüyebilirim? derken bu tarif ortaya çıktı.
Umarım sizde beğenip denersiniz.
Fazla şeker yok,çokta hafif üstelik.
*Armutların dalında ki halini görmek için tıklayın.
"Afiyetle Kalın"

ARMUT TATLISI;
Malzemeler:
5 adet büyük boy armut
1 paket vanilyalı puding
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi
3 adet kuru kayısı
Pudungi pişirmek için;2 su bardağı süt,
Armutları pişirmek için;3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
yarım paket Dr.Oetker meyvalı sos
Süslemek için;Nane yaprakları
Yapılışı:
Armutları alacalı soyun.
Çekirdeklerini kabak oyacağı ile fazla oymadan çıkarın.
Tencereye yerleştirip,üzerlerine 3 yemek kaşığı toz şeker serpin.
1 su bardağı su ekleyip,5 dk kaynatın,fazla kaynamasın armutları çok yumuşatıyor.
Pudingi 2 su bardağı sütle pişirin.
Servis tabağını dibine pudingin yarısını dökün.
Üzerine armutları yerleştirin.
Geri kalan pudingi,küçük doğradığınız kuru kayısıları ve çekilmiş cevizleri karıştırıp.
Krema sıkacağına doldurun.Ucuna duy takmayın.
Krema sıkacağı ile armutları doldurun.
Üzerine meyvalı sosu pişirip dökün.
Nane yaprakları ile süsleyin.
"Afiyet Olsun"
Blogcu'da ki yorumlar;

9 Yorum

0 yorum on "ARMUT TATLISI"

Yorum Gönder