23 Eylül 2006 Cumartesi

Buğulama Et...




Hafif bir et yemeği..
Et buzluktan çıkardıktan sonra,iyice çözülmeden dilim dilim kesilir.
Dilimlenen etler bir güzel dövülür.Çok hafif sıvıyağla yağlanıp tuzlandıktan sonra(yağlanınca daha yumuşak oluyor);tencereye bir sıra et, üzerlerine halka halka kesilmiş domates ve soğan ve tekrar et olacak şekilde malzeme bitinceye kadar yerlerleştirilir.
Çok kısık ateşte kendi suyuyla pişirilir ayrıca su katılmaz.Pişmesi genelde 2 saate yakın oluyor.Lakin çok lezzetli ve hafif bir et yemeği..Ben ayrıyeten bir baharat kullanmıyorum.Domatesin ve soğanın verdiği lezzet yetiyor.(benim domatesler baya bir olgun olduğu için et pişinceye kadar eriyip gitmişler:))

Herkesin Ramazanı mübarek olsun..

0 yorum on "Buğulama Et..."

Yorum Gönder