21 Eylül 2006 Perşembe

MEZGİT FİLETO





Yine balık!
Güya ben balık yiyemiyorum,bu üçüncü balık tarifi oldu.
Berat Kandilinin olduğu gün Kiler'e gitmiştim.
Bir baktım,balık reyonu açılmış.
Tabii hiç balık almayı düşünmüyorum,bakıyorum derken Mezgit filetoyu gördüm.
Bembeyaz tavuk eti gibi duruyordu.
Dedim fazla temizleme derdi yok,ben bunu eşime alayım kandil günü sevinsin.
Eve geldim,hemen ızgarayı yaktım.2 parça balığı üstüne yerleştirdim
Allah'tan fazla balık yerleştirmemişim,lime lime döküldü.Izgaraya dayanmadılar.
4 parça almıştım ortadan ikiye bölmüşlerdi,.
Hemen kalan sağlar bizimdir diyerek ocağa balık tavasını yerleştirdim.
Bildiğinden şaşma nasihatına uyarak klasik usulde pişirdim.
Kızkardeşim,undan önce yumurtaya bulanınca çok lezzetli olduğunu söyledi.
Bir daha alırmıyım, bilmiyorum.Bizimkilere tadı yavan geldi.
Mezgitin tadı tavuk etine benzediği için tavuk balığı da deniliyormuş.
"Afiyetle Kalın"

MEZGİT FİLETO;
Malzemesi;
4 Parça Mezgit fileto,
1 su bardağı mısır unu,
Kızartmak için sıvı yağ,tuz.
Yapılışı;
Mezgitleri yıkayıp,suyunu süzdürün.
Balık tavanıza yeterince yağ koyup,kızdırın.
Mezgitleri mısır ununa bulayıp,kızgın yağda yakmadan kızartın.
Yanında bol yeşillik ve kırmızı balık soğanı ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Blogcu'da ki yorumlar;

12 Yorum

0 yorum on "MEZGİT FİLETO"

Yorum Gönder