23 Şubat 2007 Cuma

HAMSİ ŞİŞ





Bu tarifi mutfakmeleği blogunun sahibi Melek'te görmüştüm.
Balık yiyemiyorum ama arada balık yiyenlere de böyle güzellikler yapmak gerek,bizimkiler bu hamsi şişlere bayıldılar.
Mızmızlanarak balık yiyen (kime çektiyse: ) ) kızım bile severek yedi.
Tabakta balıklar,bir varmış bir yokmuş oldular.
Ben işim kolaylaşsın diye hamsilerin bazılarını bütün rulo yaptım ve sardım ama olmadı.
Sabit durmadılar,şişten kopup,döküldüler.
Siz siz olun hamsiyi temizledikten sonra mutlaka ortadan ikiye ayırarak rulo yapın.
"Afiyetle Kalın"

*Muhteremle Geziye güncellendi,
yaz-kış Abana yazısı ve resimleri için uğrayabilirsiniz.


HAMSİ ŞİŞ;
Malzemeler;
1 Kilo hamsi,
1 su bardağı mısır unu,
Kızartmak için,sıvı yağ-tuz.
Hamsileri dizmek için şiş.
Yapılışı;
Hamsileri kılçığından temizleyin.İyice yıkayıp,süzün,tuzlayın.
Tam ortasından yukardan aşağıya ayırın ve mısır ununa bulayıp,şişlere dizin.
Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın.
"Afiyet Olsun"

Blogcu'da ki yorumlar;

24 Yorum

0 yorum on "HAMSİ ŞİŞ"

Yorum Gönder