
*** PAPAGAN KEK ***
MALZEMELER:
5 tane yumurta
250 gr. margarin
200 gr. seker
250 gr.un
4 yem.kas süt
1tane vanilyali pudding
1poset waldmeister götterspeise
1poset himbeer götterspeise (frambuaz aromali)
1tane kabartma tozu
ÜZERI ICIN : sivi sekerleme süsleri onlarinda resmi var yukarda
YAPILISI:
Margarini mikserle 1-2 dakika iyice cirpin sonra sekeri
yavas yavas ilave edin krema kivamina gelip
seker eriyene kadar cirpin.
Sonra yumurtalari teker teker kirin her
yumurtada yaklasik 1/2 dakika
cirpmaniz gerekli püf noktasi bu,
unu ve kabartma tozunuda eleyip ilave edin
daha sonra hamuru üce bölün
birine 2 yemek kasigi süt vanilyali pudding ,
digerine 1 yem.kas.süt, toz aromayi katp,
ve ücüncü hamurada yine toz aroma ve süt ilave
edip ayri ayri cirpin.
yaglanmis dikdötgen kek kalibina önca vanilyali
hamuru sonra kirmizi renkli hamuru sonrada
yesil renkli hamuru ilave edip önceden isitilmis
160 dereceli firinda yaklasik 60 dakika pisirin.
Kaliptan sogduktan sonra cikartip istediginiz
gibi süsleyin evdeki ve eldeki
imkanlar dogrultusunda.
NOT:eger toz aromalarini bulamazsaniz gida boyalari ile denemenizi tavsiye edebilirim!!!!!!!!
0 yorum on "PAPAGAN KEK"
Yorum Gönder