
*** BADEMLI TEREYAGLI KEK TARIFI***
*** BUTTER KUCHEN ***
MALZEMELER:
1 paket cig krema (schlagsahne200 gr)
3 tane yumurta
200 .gr. seker
250 gr.un
1 p.kabartma tozu
1p. vanilya
ÜZERI ICIN:
200 gr. file badem
3-4 y.k. seker
4y.k. süt
150-200gr. tereyag
YAPILISI:
Malzemeleri tartiyla ölcmek istemeyenlere bir püf noktasi
"kremayi bir kaba bosaltin kutusunu yikayin iyice kurulayin
tüm malzemeri bununla ölcebilirsiniz"
TARTISI OLMAYANLARA BIR PÜF NOKTASI ISTE.
Sonra yumurta ve sekeri krema kivamina gelene
kadar mixerle cirpalim sonra kremayi ilave edip
cirpmaya devam edelim
unu kabartma tozunu vanilyayi ilave edip cirmaya
yine devam edelim 2-3 dak. yaglanmis yuvarlak
borcama keki dökelim üzerine file bademleri ve
3-4 yemek kasigi toz sekeri serpisterelim önceden
isitilmis 180 derecelik firina gönderelim.
Bu arda bir kücük tencerede teryagini eritelim
icine sütüde ilave edip kenara alaim kek
15 dak pidikten sonra firinin agzini acalim yagli
süt karisimi üzerine gezdirelim
tekrar firina verip yaklasik bir 20 dak. daha pisirelim
kürdan yardimi ile pisip pismedigini kontrol edelim
firindan cikartalim sogduktan sonra dilimleyip
servis edelim afiyetler olsun....
PÜF NOKTASI:teryagini önceden eritip sogutun yoksa hamur olabilir
0 yorum on "BADEMLI KEK (BUTTER KUCHEN)"
Yorum Gönder