![]() |
** İNCİR DOLMASI ( İNCİR TATLISI ) **
MALZEMELER:
500 GR. KURU İNCİR
İÇİ İÇİN:1 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
PİŞİRMEK İÇİN:1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SU
ÜZERİ İÇİN, KAYMAK VE TOZ FISTIK
YAPILIŞI:
İncirleri 15 dakika ılık suda bekletin.Daha sonra sap kısımlarını kesip parmaklarınızla içlerini açın.Ceviz içi ve şekeri bir kapta karıştırın.Bu karışımla incirleri doldurun.Tencereye dizin.Tencerenin kenarından sütü boşaltın.Suyuda incirlerin üzerinden gezdirin.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.Pişen ve soğuyan incirleri servis tabağına alıp üzerine kaymak koyun.Toz fıstıkla süsleyip servis edin.ARZUYA GÖRE mutlaka denemelisiniz.Nefis bir lezzet.
******************************************************************
** KAYISI DOLMASI **
MALZEMELER:
250 GR. KURU KAYISI
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SU
YARIM LİMON SUYU
ARASINI DOLDURMAK İÇİN KAYMAK
SÜSLEMEK İÇİN TOZ FISTIK
YAPILIŞI:
Öncelikle eğer kayısılarınız çok kuru ise ılık suda 15 dakika bekletin.Değilse sadece yıkamanız yeterli.Şeker ve suyu ocakta bir taşim kaynatın.İçine kayısıları atın.Üzerine limon suyunuda ekleyin ve hafif koyulaşana kadar kaynatın.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Soğuyan kayısıların tek tek içini açarak,çay kaşigi yardımıyla kaymakları doldurun.Servis tabağına alın ve üzerine tencerede kalan şerbeti gezdirin.Toz fıstıkla süsleyip servis edin.Gerçekten çok güzel ve hafif bir tatlı.
AFİYET OLSUN.
0 yorum on "İNCİR DOLMASI VE KAYISI DOLMASI"
Yorum Gönder