1 Aralık 2007 Cumartesi

Adananın Babagannuçu




Adananın Babagannuçu



Malzemeler

4 iri patlıcan—2 soğan—2 çorba kaşığı salça—1 çorba kaşığı sıvı yağ—1 domates—1 limonun suyu—tuz,kırmızı toz biber.



Yapılışı

Patlıcanları fırın yada ocakta közleyin sonra kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Diğer tarafta soğanları soyup halka halka doğrayın ve sıvı yağda kavurun üzerine salçayıda ekleyin karıştırın patlıcanlarıda ilave edin kavurmaya devam edin.3-5 dakika kavurduktan sonra tavayı ocaktan alın.


Domatesi ufak ufak doğrayıp tuzu,limonu,toz kırmızı biberide patlıcanlara ekleyip karıştırın servise hazır.Afiyet olsun....

0 yorum on "Adananın Babagannuçu"

Yorum Gönder