AFYON PATATESİ....
Şimdi resme bakıp nasıl yani,herkesin ezbere bildigi patates kızartması tarifi mi yazacaksın diyebilirsiniz,ama bu hafta sonu ,bütün yaz erteledigimiz tatilin bir bölümünü geçirmek için Afyon a gidince ,bana da dönüşte meşhur Afyon patatesinin nasıl kızartılacağının tarifini yazmak düştü..
Aslında başlık espiri ama gerçekten güzel bir patates kızartması yapmanın püf noktaları var,onları sizle paylaşmak istedim.
Öncelikle seçtiginiz patates çok önemli,bunun için pazarlarda kızartmalık patates başlığı altında satılan patateslerden almanızı öneriyorum.Daha sonra patatesleri soyup,nişasta fazlasının gitmesi için bir süre suda bekletiyoruz,süzüp iyice kuruladıktan sonra bol kızgın yağda ön kızartma işlemi yapıyoruz,bu işlem patatesin çıtır çıtır olması için gerekli,patatesler pişmiş ama kızarmamış olacak,kağıt yaydığımız tabaga çıkarıyoruz,yağın altını kapatıp bir süre bekliyoruz,servis yapmadan önce yağı tekrar ateşe alıyoruz ve kızmasını bekliyoruz,daha sonra ön kızartma yaptığımız patatesleri tekrar yağa atıyoruz ve çıtır çıtar olana kadar kızartıyoruz.
AFİYET OLSUN...
0 yorum on "PATATES KIZARTMASI-POMMES FRITES-TARİFİ"
Yorum Gönder