6 Aralık 2007 Perşembe

YUFKADA TAVUK VE KEVGIR




tarifi ayni esranin yaptigi sekilde kopyalayip yapistirdim
NOT:esranin bahsettigi o yurtdisindan getirdigim dedigi
tavuk baharati bizim buralarada tavuk yemekleri icin özel
bir baharat ama ben ANKARA' da büyük marketlerde
gördüm bilginiz olsun istedim ve iste rahmetli esramizin tarifi
KEVGIRDE YAYINLANDIGI SEKLI ILE
Benim esra ile fazla bir samimiyetlim yoktu ama yorumlasirdik arada cok espirili birisiydi
anladigim kadariyla ,haberi ilk duydugumda cok üzüldüm zerrinin yazisini okurken dedim:esra herhalde kevgiri birakiyor ama sona yaklasdikca aci gercegi anladim esracima tekrar allah'tan rahmet ailesinede bas sagligi diliyorum

MALZEMELER:· 1 Paket Tavuk Kanat· İstenilen Baharatlar (ben yurt dışından gelen tadı muhteşem olan ve içinde ne olduğunu asla bilmediğim bir baharat kullandım. Holanda da yaşayanlar bilir bilgi verebilirler)· 2 Kaşık yağ· 1 Teflon ve kapaklı tencere· 1 Paket Mantar· 1 Adet Yufka Ekmek

YAPILIŞI:Tavukları baharatla harmanlayıp tencereye diziyoruz. Kapağını kapatıp harlı ateşteyken sulanmasını ve kaynamasını bekliyoruz. Sulanınca altını yarım edip suyunu çeken kadar pişiriyoruz. Piştikten sonrada 1 kaşık yağ dökerek kızarmasını sağlıyoruz. Diğer tarafta yıkadığımız Mantarları yağla birlikte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Sonra mantar ve tavukları karıştırıyoruz.İstenilen salata ile servis yapılabilir ben kırmızı lahanayı limon,sirke ve tuzla yoğurarak ve ayrıca bir de yeşil salata yaparak Yufka ekmeğin üstünde servis yaptım…AFİYET OLSUUUUUUUUN

KEVGIRE ULASMAK ICIN LÜTFEN TIKLAYIN

0 yorum on "YUFKADA TAVUK VE KEVGIR"

Yorum Gönder