15 Ocak 2008 Salı

ETKİNLİK *DÜNYA MUTFAGI





Sevgili Tuba blog yazmaya başladığım ilk günden beri,kilometrelerce uzakta olmasına ragmen en sevdigim yazarlardan biri olmuştur.Gerek olağanüstü güzel anlatımı,gerekse tariflerindeki çeşitlilik ve renklilik onu sürekli takip etmem icin yeterli sebebler.Kimbilir bunun sebebi belki de birbirimizi tanımasakta İstanbulda aynı semtte büyümüş,yakın okullara gitmiş olmamızın etkisi vardır.
Bir süredir ağır bir gribin etkisi altındayım ama,sevgili Tuba nın düzenledigi bir etkinlige katılmamayı düşünemedim bile..
Bu etkinlige ne ile katılsam diye uzun uzun düşündüm,pek bilinmeyen bir yemek mi,farklı bir tarif mi..Sonunda geçen yılki seyahatimizden beri aklımdan çıkmayan büyülü şehir Venedikten bir tarifle katılmaya karar verdim.Venedikte aç kalmaktan kurtulmamıza sebeb olan , Tunusluların işlettigi bir lokantada ,orada bulundugumuz sürece yedigimiz yegane yemek Pizza Margarita..
Çocuklugumdan beri Pizza en sevdigim yiyeceklerden biri,biz çocukken İstanbulun her yerinde pizzacılar yoktu böyle,hatta simit cafelerde simitpizzalarda yapılmıyordu:))Ben de çeşitli yemek kitaplarında ve dergilerde gördügüm tarifleri daha çok küçük oldugum dönemlerden itibaren sürekli yapar ve denek olarak kardeşlerimi kullanırdım.Ama o zamanlar bile yaptğım pizzaları herkes çok beğenirdi,hala eşim yaptığım pizzaların İtalya da yediklerinden farksız oldugunu söyler..Tarif belki hepinizin bildigi bir tarif ama size önerim sonuna kadar okumanız ,kimbilir belki de sizin yaptığınız pizzalardan ufakta olsa farkları vardır.
PİZZA MARGARİTA

1 bardak su-isterseniz 1/4 süt te olabilir-
1/2 çaybardağı sıvıyag
1/2 paket yaşmaya-kurumaya da kullanabilirsiniz-
tuz,1 tatlı kaşığı şeker
un
YAPILIŞ
Yukardaki malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.Biraz dinlendirin.Sonra da pizza yapacağınız tepsinin büyüklügüne göre hamurunuzu açın.Çok ince ya da çok kalın bir hamur olmamalı.Bu arada ben geçen hafta Premier marka bir pizzamatik aldım ve pizzalarımı artık onda yapıyorum,tek olumsuz tarafı tek kişilik porsiyonlar halinde pişiriliyor olması ama bu da sıcak sofraya gelmesi ve kişiye özel pizzalar hazırlanabilmesi ile kıyaslanırsa çok önemli değil.
Diger tarafta 1-2 adet domates,1 kaşık salça,2-3 diş sarmısak ,1-2 kaşık zeytinyağı-arkadaşlar olmazsa olmaz,zeytnyağınız yoksa pizza yapmayın bile- yarım bardak kadar su ilavesiyle iyice pişirin.Koyu kıvamlı bir sos olsun.Bu sosu açtığınız pizza hamurunun üzerine ince bir tabaka halinde yayın.Üzerine kaşar peynir,-eh tabi mozeralla veya parmesan da kullanabilirsiniz-rendesi ekleyin ve hamurunuz pişip peynirler eriyene kadar pişirin.Not,pişmeden 1-2 dk.önce üzerine fesleğen serpmeyi unutmayın.
Aşağıdaki resim de pizzamın biraz daha Türk versiyonu,aynı şekilde yapıp üzerine sucuk ve mısır ekledim.

ikinci not,resimler akşam çekildi,pek beğenmedim,ama elimde daha iyi bir resim yok şu anda maalesef,en kısa zamanda yenilerini ekleyeceğim.
AFİYET OLSUN...

0 yorum on "ETKİNLİK *DÜNYA MUTFAGI"

Yorum Gönder