7 Ocak 2008 Pazartesi

KAĞITTA TAVUK




Malzemeler (6 kişilik)
6 tavuk but (baget değil de şu büyük olanlardan)
1 büyük kavonoz hazır garnitür
2 limon
2 domates
zeytinyağı
tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
yağlı kağıt

Tavuk butlarını kasaba ikiye böldürün. (Kendiniz de bölebilirsiniz tabii, ben et kesme konusunda pek başarılı ve deneyimli olmadığım için genelde bu tip şeyleri kasaba yaptırıyorum.)

Yağlı kağıdı paket yapılabilecek büyüklükte kesin. İkiye bölünmüş tavuk butlarını yağlı kağıda alın. Zeytinyağı ve baharatları karıştırıp, tavukların üzerine sürün. Limonun kabuğunu incecik soyun ve halka halka dilimleyin. Domatesi de aynı şekilde halka halka dilimleyin. Dilimlenmiş limon, domates ve garnitürden tavuğun üzerine koyun. Kağıdı paket yapın ve açılmaması için üzerine kürdan takın. (Kürdanı diker gibi takarsanız daha iyi tutuyor.)

220-230 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

0 yorum on "KAĞITTA TAVUK"

Yorum Gönder