10 Ocak 2008 Perşembe

PEKMEZLİ KURABİYE




Malzemeler

125 gr tereyağı
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı pekmez
1 yumurta
3-3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın

Tereyağı ve şekeri çırpın. Un dışında diğer malzemeleri de ilave edip, karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edin ve yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur olmalı. Hamuru streç filme sararak yarım saat buzdolabında bekletin. Hamurdan parçalar kopartarak 1 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıpları ile kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Amacım glazürde yapmaktı ama beceremedim. Sanırım yumurtanın beyazını önce çırpmadığım için oldu. Pudra şekeri bitti ama ben bir türlü koyu muhallebi kıvamını tutturamadım. Çıkıp şeker almaya da üşendim doğrusu. Bir dahaki sefere inşallah. Gerçi hevesim kırılmadı dersem yalan olur ama bir süre sonra bloglarda yine süslü süslü kurabiyeler görünce heveslenirim sanırım.:)

0 yorum on "PEKMEZLİ KURABİYE"

Yorum Gönder