18 Ocak 2008 Cuma

YE #30 DÜNYA MUTFAKLARI VICHYSSOISE (Vişisuaz) - FRANSIZ ÇORBASI




Bu ayki etkinliğin ev sahibi sevgili Tuba ve konusu dünya mutfakları. Ben etkinlik için geçen ay Hürriyet dergisinde Arman Kırım’ın köşesinde okuduğum Fransız çorbasını yaptım. Arman Bey’in söylediğine göre bu çorba tüm zamanların en muhteşem Fransız çorbalarından biri olarak sayılıyormuş ve soğuk servis ediliyormuş. Ben sıcak servis ettim ve açıkçası sıcak olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum. Arman Kırım’ın yazısına buradan ulaşabilirsiniz. Ben ufak değişiklikler yaptım. Yağ olarak tereyağı yerine zeytinyağı kullandım ve üzerine krema koymadan servis yaptım.

Malzemeler
2 çorba kaşığı zeytinyağı;
3 adet pırasanın beyaz kısımları,
3 orta boy patates,
4 su bardağı tavuk suyu;
1/2 paket (100 ml) krema;
Tuz,kara biber;

Üzeri için;
1 çorba kaşığı kıyılmış yeşil soğanı

Pırasaları inci ince doğrayıp, zeytinyağında yumuşayana dek çevirerek pişirin. Patatesleri küp küp doğrayın. Tuz ve karabiber koyup, patatesleri ekleyin. Tavuk suyunu koyup, kaynama noktasına getirin. Ateşi kısıp, 30 dakika pişirin. Ocaktan alıp kremayı ekleyin. Tüm karışımı el blenderiyle püre haline getirin. Tencereye geri koyup tekrar ısıtın. Çok koyu olmuşsa biraz süt ekleyin. Üzerlerine taze soğan serpip, servis yapın.

0 yorum on "YE #30 DÜNYA MUTFAKLARI VICHYSSOISE (Vişisuaz) - FRANSIZ ÇORBASI"

Yorum Gönder