
Balık pişireceğim zaman çipurayı tercih ediyorum.
En azından ele avuca geliyor,tabakta da daha gösterişli duruyor.
Hamsi çok uğraştıran ama en azından tadı olan bir balık.
Fakat istavritte ne bulunur ve alınıp,o eziyet çekilir,bilmem.
Temizliyorken bile yan tarafında ki bölüm ellerinizi çizdirmenize yetiyor.
Belki balık yemediğim için arada ki farkı bilmiyorum ama istavrit bana eziyet gibi geliyor.
Ben balık ve ette biberiyeyi çok seviyorum,etteki tadını biliyorum,balıktada güzel görüntü verdiği için seviyorum.
Bu çipuraların üzerine bir kaşık zeytin yağı gezdirip,üzerlerine biberiye serptim.
Eşim ve kızım gayet güzel bir tadı olduğunu belirttiler.
"Afiyetle Kalın"

ZEYTİNYAĞLI-BİBERİYELİ BALIK;
Malzemeler;
1 kilo çipura,
Zeytinyağı-tuz-biberiye.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Her çipuranın üzerine bir kaşık zeytinyağı ve biberiye serpin.
Önceden ısıttığınız fırında,balıkların üzerini örtmeden kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"

*Muhteremle Geziye güncellendi.
Hatırlıyormusunuz? Eylül ayında gezi blogumda Boğaz Turu ile ilgili yazı dizisi hazırlamıştım.
1. Bölüm-2. Bölüm olarak yayınladım 3. bölümü hazırlayacağım zaman blogcu beni öyle çıldırtmıştı ki o sinirle Blogspot'tan adres aldım ama gezi sayfamla ilgilenmeye pek vakit bulamadım.Geçenlerde bir baktım benim resimlerini yüklediğim ama yazısını yazmadığım Boğaz turu 3. bölüm başlıklı yazı taslak olarak duruyor.Bugün yazılarını da yazdım,video hazırlamıştım,onu da ekledim ama kronolojik tarih ve sıra bozulmasın diye 2. bölümden sonrasının tarihini yazdım.Hepsi Eylül ayında yayınlanmış gibi oldu.
3. bölümde neler var? diye soracak olursanız,Anadolu yakasında ki semtlerle ilgili bilgiler,resimler ve en son bölüme sakladığım bu gezide çektiğim resimlerden oluşan ve Emel Sayın'ın "Kız Sen İstanbul'un Neresindensin?" isimli şarkısı eşliğinde hazırladığım video var.
Buyrun Boğaz Turu 3. bölüm.
0 yorum on "ZEYTİNYAĞLI-BİBERİYELİ BALIK"
Yorum Gönder