25 Şubat 2008 Pazartesi

ETLİ PAZI SARMASI





Bugünlerde pazı en güzel şekline bürünmüş halde,tezgahlarda arz-ı endam ediyor.
Yaprakları o kadar güzel ve büyük ki,"beni al,beni sar" diye bağırıyor,sanki : )
Geçen hafta aldım,yapraklarını sardım,saplarınıda kavurarak yumurtalı pişirdim.
Dün pazarda dolaşıyorken bir baktım yine çok güzel,tam sarmalık pazı tezgahlarda ki yerini almış.
Bu sefer yemeğini yada yumurtalısını yaparım diye aldım ama dayanamayıp,yine saracakmışım gibi geliyor.
Eğer sarmasını yapacaksanız artan saplarını bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Bir de o güzelim büyük yapraklarla pazılı fırın makarna yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Geçen Pazartesi İstanbul'a yağan yoğun karın Sultanahmet ve civarında nasıl göründüğünü görmek istemisiniz?
Buyrun Muhterem'le Geziye.
ETLİ PAZI SARMASI;
Malzemeler;
2 bağ geniş yapraklı pazı,
İç malzemesi;
300 gram yemeklik kıyma,
2 bardak pirinç,
Yarım demet incecik kıyılmış dereotu,
2 yemek kaşığı kuru nane,
2 adet robottan çekilmiş,kuru soğan,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Yarım çay bardağı zeytinyağ,tuz,
İsteğe bağlı baharat özellikle kırmızı pul biberi tavsiye ederim.
Pişirmek için;
Tuz ve yarım su bardağı zeytinyağ.
Yapılışı;
Pazıların saplarını koparıp,yapraklarını yıkayın.
Kaynamış suya batırıp,çıkarın.Pazı yapraklarını sakın kaynatmayın,çok narin olan yapraklar sarılmaz hâle gelebilir.
İç malzemesini çiğden hazırlayıp,iyice yoğurun.
Kaynamış suya batırıp çıkardığınız yaprakları,büyükse keserek 2 yada 3 adet sarılacak parça çıkarın.
Hazırladığınız iç malzemesini yapraklara yerleştirip,sarın.
Geniş dibi olan (pilav veya karnıyarık tenceresi gibi) bir tencereye sardığınız yaprakları dizin.
Üzerine tuz ve yarım su bardağı zeytinyağını döküp,sarmaların üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatmadan önce sarmaları sıkı tutması için,sarmaların üzerine bir tabak yerleştirin.
Ağır ateşte pişirin,sıcak olarak servis yapın.

"Afiyet Olsun"

0 yorum on "ETLİ PAZI SARMASI"

Yorum Gönder