

Aslında bu tür kek bilinen bir kek türü. Genelde portakal suyu ve havuç rendesi ile yapılıyor. Ama ben içeriğini daha da zenginleştirip aromasını daha da fazlalaştırdım. Pişerken fırından yayılan mis gibi kokular çok cezbedici oluyor, ayrıca yerkenki pişmanlık daha az oluyor, çünkü içinde bol miktarda c vitamini mevcut :) Bir de şeker yerine pekmez koymaya gitse elim daha iyi olacak :))
Malzemeler:3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı mandalina suyu
Yarım su bardağı portakal suyu
Yarım limon suyu
2 çorba kaşığı dolusu portakal kabuğu rendesi
1 limonun kabuk rendesi
1 su bardağı dolusu havuç rendesi
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2,5 su bardağı un

Yumurta, şekerli vanilin ve toz şekeri birlikte çırpalım. Şeker eriyip karışım kabarınca içine sıvı yağı ve meyve sularını ekleyelim, tekrar çırpalım. Daha sonra tüm meyvelerin rendelerini ekleyelim. Karışıma en son un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ekleyelim ve çırpalım. Yağlanmış kek kalbımıza dökelim, önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırınımızda pişirelim.
Afiyet Olsun!
0 yorum on ""Turunçgiller" Keki..."
Yorum Gönder