
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 16=KİVİLİ TART
Her hafta düzenlenen ve çay saatine uygun tariflere yer verilen etkinliğin
16.sına papatya68 blogunun sahibi Aynur Hanım ev sahipliği yapıyor.
Bu etkinliğe katılmayı hep istemiş ama geç kalmışımdır.
Bundan önce sadece bir tanesine katıldım,diğerlerini kaçırdım.
Herhalde öbür etkinliklerin ayda 1 olmasının verdiği rehavete alışmışım.
.jpg)
Bu etkinliğe Kivili tart tarifi ile katılıyorum.
Daha önce yaptığım tartlarda hep muhallebi kullandım,ilk defa bu tartta krem şanti kullandım.
Birde tart piştikten sonra kalıptan çıkarmakta zorlandığımdan bahsetmiştim,sağolsun Lale bana yağlı kağıdı uzun şeritler halinde tart kalıbının dibine + şeklinde yerleştirmemi tavsiye etti.
Bu tartta bu yöntemi uyguladım ve tart çok kolaylıkla kalıptan servis tabağına transfer oldu,sizde servis tabağına alıyorken sorun yaşıyorsanız,tavsiye ederim.
Vereceğim ölçüler yuvarlak Borcam ölçüsüne göredir.
Ben daha küçük olan tart kalıbıma uygulayıp,artan hamurla da tartölet yaptım.
.jpg)
KİVİLİ TART;
Malzemeler;
Tart hamuru Malzemesi;
4,5 su bardağı un,
250 gram margarin,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 su bardağı pudra şekeri,
2 adet yumurta,
İç malzemesi;
2 poşet krem şanti,
2 bardak soğuk süt.
Üzeri için;
3-4 adet kivi,
1 adet mandalina,
1 paket dr.Oetker tart jölesi.
Yapılışı;
Hamur malzemelerini yoğurup,tartın hamurunu hazırlayın.
Tart kalıbınızı yağlayıp,yağlı kağıttan iki adet şerit kesin ve tart kalıbının veya Borcam'ın dibine + şeklinde yağlı kağıdı yerleştirin(bakınız üstte ki resim)
Tart kalıbına hamuru kalıbın kenarlarını da kaplayarak yerleştirin.
Kalıba yerleştirdiğiniz hamuru,kabarmaması için bıçakla bir kaç yerinden delin.
Orta ısılı fırında hemen hemen 35 dakika pişirin.
Pişen ve soğuyan tart hamurunu yağlı kağıtların birer ucundan tutarak kalıptan çıkarıp,servis tabağına yerleştirin.
Soğuk süt ile krem şantiyi çırpın,pişen tart hamurunun üzerine krem şantiyi yerleştirin.
Üzerine soyup doğradığınız kivileri ve mandalinayı dizin.
Tart jölesini üzerinde ki tarife göre pişirip,karıştırarak soğutun.
Jöleyi meyvaların her tarafını kaplayacak şekilde tartın üzerine dökün.
"Afiyet Olsun"
0 yorum on "P.D.Ç.S.E.16 =KİVİLİ TART"
Yorum Gönder