23 Mart 2008 Pazar

CARSAF BÖREGI





HERKESE GÜZEL VE HAYIRLI BIR HAFTA DILERIM

Bu günki tarifim canim ablam guldencehobi.blogcu.com'a
ayit cok enfes süper börekler oldu deneyin hic pisman
olmayacaksiniz derim .

Eger börek acmayi bilmiyorsaniz süper aciliyor elde asamalari
takip edin yeter oklavaya merdaneye ihtiyaciniz yok yani ,
Hadi kolay gelsin denemek isteyenlere
Canim Gulden ablama'da ugramayi unutmayin bakin neler var

***ISTE CARSAF BÖREGI***

MALZEMELER:

HAMUR ICIN MAZEMELER:

* 2 Su bardagi ilik su.
* 1 Kilo un.
* 1/2 Su bardagi sivi yag.
* Arzuya göre tuz.
* 1 Tutam seker.
* 1 Yumurta. (böregimizin üzerine sürmek icin)

HARCI ICIN MAZEMELER:

* 500gr.Ispanak.
* 250gr.Taze mantar.
* 3 Bas sogan.
* 1 Yemek kasigi pulbiber.
* 1 Tatli kasigi karabiber.
* 1/2 Su bardagi siviyag.
* Arzuya göre tuz.


YAPILISI:

* Ilk önce hamur malzemesinden güzel cok sert olmayan bir hamur yogralim

* Ic harci icin ispanaklari yikayin dograyin ,soganlari incecik kiyin, mantarlarida
kücük kücük dograyin .

* Önce soganlari 1 yemek kasigi siviyag ile soteleyin sonra mantarlari ve
ispanagi ilave edin hepsini güzelce soteleyip pisirelim sonra baharatlari ve tuzu
ilave ediyoruz pisirip kenara alalim

* Hamuru 10 esit bezeye bölün ve resimde gördügünüz gibi yemek tabagi
büyüklügünde acip hepsinin arasina 1 yemek kasigi siviyag döküp üst
üste koyun. Yarim saat dinlendirin




* Sonra tek tek tezgahta sagindan solundan esneterek acin siz carsaf ilede
yapabilirsiniz ben böyle yaptim resimde de görüyorsunuz zaten daha iyi anlarsiniz

* Hazirladiginiz ic malzemeden koyup rulo sekilinde sarin ve sonra istediginiz
her sekilde yapabilirsiniz

* Üzerlerine yumurta sarisi sürün cörek oltu serpip 200 derecede pisirin
firindan cikinca üzerlerine nemli bir bez örtüp dinlendirin ve soguyunca servis yapin
AFIYET OLSUN
ABLACIM TARIF ICIN TAKRAR TESEKKÜRLER

0 yorum on "CARSAF BÖREGI"

Yorum Gönder