13 Mart 2008 Perşembe

ELMALI ÖRGÜ MİLFÖY





PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 18
Çay saati etkinliğimizin 18.sini Kadının Mutfağı blogundan Ayşegül Hanım yapıyor.
Etkinliğe "elmalı örgü milföy" tarifi ile katılıyorum.
Hatırlarsanız daha önce "örgülü milföy börek" tarifini vermiştim.
Bu da onun tatlı olan hâli,elmalı kurabiye gibi ama hamuru milföyden oluşuyor.
Pudra şekeri-elma-ceviz ve tarçın mis gibi kokusu ve tadıyla çayınıza eşlik edecek.
"Afiyetle Kalın"

ELMALI ÖRGÜ MİLFÖY;
Malzemeler;
1 paket milföy hamuru,
İç malzemesi;
2 adet elma,
1 çay bardağı ceviz içi,
3 yemek kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı tarçın.
Üzeri için;
1 yumurta sarısı,
Piştikten sonra serpmek için 1 su bardağı pudra şekeri.
Yapılışı;
Elmanın kabuklarını soyup,rendeleyin.
Rendelenmiş elmaya iri kıyılmış ceviz içini,şekeri ve tarçını ekleyin.
Ben çiğden hazırlıyorum,isterseniz bu iç malzemesini biraz kavurarakta kullanabilirsiniz.
Buzunu çözdürdüğünüz milföy yaprağını çam ağacının yaprakları gibi kesin.
İçine hazırladığınız elmalı içi yerleştirin.
Başında ki ve sonunda ki parçayı içine katlayın,kestiğiniz kenarları saç örgüsü yapar gibi bir sağdan,bir soldan alarak iç malzemesinin üzerine kapatın.
Yağlı kağıt serdiğiniz yada hafif yağladığınız tepsiye yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkan milföylerin üzerine pudra şekeri serpin.
"Afiyet Olsun"

0 yorum on "ELMALI ÖRGÜ MİLFÖY"

Yorum Gönder