Benim tarifim kebabçıların klasik ezogelin çorbası..
Ne zaman bir kebabçıya gitsek ,kebap veya herhangi bir şey yemeden önce mutlaka çorba içmek isterim.Çünkü kebabçı çorbasının tadı her zaman bir başka olmuştur.Bu nedenle zaman zaman evde bu kebabçı çorbasını yapma deneyimlerinde bulunuyorum,işte bu da onlardan biri ,ama bana göre onlara çok yaklaşmış bir deneme...
1 bardak kırmızı mercimek
Yarım bardak ince bulgur
1 soğan
1kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
Kekik,nane
sarımsak
yağ
Soğan ve sarmısak çok ince olarak doğranır,benim her zamanki yağ karışımım olan tereyağı ve zeytinyağında öldürülür.Bir kaşık salça ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.Üzerine 5-6 bardak kadar su ilave edilip ,yıkanıp süzülmüş mercimek eklenir.Kaynadıktan sonra ince bulgur ilave edilir.Biraz daha kaynatılır,ateşten indirmeden üzerine nane ve kekik serpilir.
not;ben homojen bir çorba olsun istediğim için,ateşten almadan el blenderi ile bir iki dakika kadar karıştırdım.
AFİYET OLSUN
0 yorum on "ETKİNLİK&EZOGELİN ÇORBASI"
Yorum Gönder