Gerçekten çok lezzetli, çıtır çıtır, kat kat bir börek... Geçen hafta kıymalısını,peynirlisini hem de ıspnaklısını denedim.Üçü de ayrı ayrı güzel oldu.Ölçüler mini fırın tepsisi için,daha büyük tepsiler için yufka sayısı 1 adet artırılabilir.Evet ölçülere geçiyorum :
2 yufka
8 adet milföy
1 yumurta
1 şişe maden suyu
1 bardak sıvı yağ
içi arzuya göre
Tepsinin tabanına 4 kare milföy uzatılıp genişleterek yayılır. Üzerine 1 yufka parçalanarak yayılır,iç konur.Diğer yufka da parçalanarak serilir.Kalan 4 milföy esnetilerek üzerine kapatılır. Dilimlenir.Yumurta,yağ,maden suyuyla hazırlanan sos böreğin üzerine dökülür. 5 -10 dakika iyice çekmesi için bekletilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
2 yufka
8 adet milföy
1 yumurta
1 şişe maden suyu
1 bardak sıvı yağ
içi arzuya göre
Tepsinin tabanına 4 kare milföy uzatılıp genişleterek yayılır. Üzerine 1 yufka parçalanarak yayılır,iç konur.Diğer yufka da parçalanarak serilir.Kalan 4 milföy esnetilerek üzerine kapatılır. Dilimlenir.Yumurta,yağ,maden suyuyla hazırlanan sos böreğin üzerine dökülür. 5 -10 dakika iyice çekmesi için bekletilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
0 yorum on "MİLFÖYLÜ-YUFKALI BÖREK"
Yorum Gönder