28 Mart 2008 Cuma

PASTAKOLİK - FRAMBUAZLI DİET PASTA




Daha önce bahsettiğim babamın doğumgününde yaptığım pasta buydu. Bu pastanın en büyük özelliği diet olması. Şeker yerine tatlandırıcı kullandım. Sizin de şeker hastası olup, pasta yiyemeyen yakınlarınız varsa deneyebilirsiniz.
Bu tarif pastakolik etkinliğine denk geldi. Eminim bir sürü güzel pasta tarifi olacak. Benimki de pratik pastalara bir alternatif. Daha bir çok tarife Özlem'in Pasta Cafesinden ulaşabilirsiniz.


Malzemeler

Pandispanya için;
3 yumurta
1 su bardağı toz tatlandırıcı
2 su bardağı un
1/2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Kreması için;
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı (büyük) krema


250 gr. dondurulmuş frambuaz


Pandispanya malzemelerini mikserle çırpın. Yağlanmış kalp şeklindeki kalıba dökün ve 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Süt, nişasta, un ve yumurtayı karıştırarak pişirin. Kremayı ekleyip, çırpın.

Keki ortadan ikiye kesip, parçalardan birini servis tabağına alın. Kremadan sürün ve frambuazları koyun. Üzerine kekin diğer parçasını kapatıp, kremayla kaplayın.

Üzerini istediğiniz gibi süsleyip, servis yapın.

İyi haftasonları

0 yorum on "PASTAKOLİK - FRAMBUAZLI DİET PASTA"

Yorum Gönder