
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 19 = FINDIKLI MUFFİN
19. çay etkinliğimizin ev sahipliğini Yemek Güncesi blogundan Yeliz Hanım yapıyor.
Etkinliğe fındıklı muffin yada diğer adı ile fındıklı top kek ile katılıyorum.
Bu kekin içinde öğütülmüş fındık,üzerinde çikolatalı sosun üzerine serpilmiş file fındık var.
Ben görüntüsü haşmetli olsun diye,Paşabahçe'nin krem karamel kalıpları ile pişirdim.
Kalabalık misafir guruplarında,kağıt kek kalıpları yada daha küçük kek kalıpları ile pişirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
.jpg)
You Tube nihayet açıldı ve bende hazırladığım videoyu yükledim.
Gülhane Parkı'nda lale zamanı 2. bölümü için ve hazırladığım videoyu izlemek için,
FINDIKLI MUFFİN;
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
1-1,5 su bardağı toz şeker,
3-3,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı çekilmiş fındık.
Üzeri için;
2 çay bardağı süt,
1 paket Dr.Oetker çikolatalı sos,
1 su bardağı file fındık.
Yapılışı;
Yumurtaları ve şekeri çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyip,karıştırın.
Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
Çekilmiş fındıkları ekleyip,karıştırın.
Kek kalıplarınızı margarin ile yağlayıp,hafif unlayın.
Silikon vya kağıt kek kalıbı kullanıyorsanız buna gerek yok.
Kek hamurunuzdan kek kalıplarına yarısını biraz geçecek kadar doldurun.
Önceden ısıttığınız ama kızgın olmayan düşük ısıda ki fırına bir tepsinin içinde ki kek kalıplarını yerleştiriyoruz.
Düşük ısıda kapağını hiç açmadan kekleri pişirin.
Sosu için,sos ve sütü küçük bir tencerede pişirin.
Karıştırarak biraz soğumasını sağlayın,fırından çıkan ve biraz soğuttuğumuz keklerin üzerine önce hazırladığımız bu sostan daha sonra file fındıktan serpip,servis yapıyoruz.
"Afiyet Olsun"
0 yorum on "P.D.Ç.S.E.19 = FINDIKLI MUFFİN"
Yorum Gönder