21 Mart 2008 Cuma

VISNELI REVANI





HERKESE GÜZEL BIR HAFTA SONU DILERIM

Bu enfes tatli canim bi deneme ayit yani
Arzumcum.blogcu.com'a
Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim bizimkiler cok
begendi ve ayrica
o visneli serbet,visneler ayri bir lezzet veriyor

Bizim burda paskalya tatili basladi ve herkes evde
tatil yani degisik lezzetler arayisindayim sizde
degisik bir tatli ariyorsaniz haydi
durmayin dogru mutfaga

ISTE VISNELI REVANI

MALZEMELER:

* 3 YUMURTA

* 3 KAHVE FİNCANI ŞEKER

* 2 KAHVE FİNCANI İRMİK

* 1 KAHVE FİNCANI SIVIYAĞ

* 1 KAHVE FİNCANI YOĞURT

* 5 KAHVE FİNCANI UN

* 1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN

* 1 PAKET KABARTMA TOZU

* 1 PAKET VANİLYA

ŞERBETİ İÇİN:

* 2 SU BARDAĞI ŞEKER

* 1 SU BARDAĞI VİŞNE KOMPOSTOSU

* 1 SU BARDAĞI SU



YAPILISI:

* Ilk olarak serbetini hazirlayalim bunun icin
visne suyu , seke rve suyu tencereye alalim
ve serbetimizi hazirlayalim sogmasi icin kenara
koyalim

* Visne kompostosunun visnelerini üzerine
koymak icin kenara alalim

* Revani icin tüm malzemeyi sirasiyla karistirin
akici bir hamur elde edin

* Yaglanmis kaliba dökün BEN YUVARLAK
BORCAM KULLANDIM

* 175 derecede pisirin

* Firindan cikan sicak revanin üzerine soguk
serbeti dökün

* Serbetinin cekmesini bekleyin ve visne taneleri
ile süsleyin

* Dilimleyerek servis yapin


NOT: Serbet az gelirse sonradan tekrar yapip ilave edin

Benim esim cok sebetli sevdigi icin ben sonradan yine ilave ettim

miktari size kalmis nasil severseniz öyle yapin

bi denem tarif icin tekrar tesekkürler canim

0 yorum on "VISNELI REVANI"

Yorum Gönder