
Cuma günleri yada hafta sonu kahvaltılık tarifler veya balık tarifi vermeyi seviyorum.
Sanki hafta sonu aile günü olduğu için bu tür şeyler hep hafta sonu yapılıyormuş gibi geliyor bana.
Özellikle pazar kahvaltıları ailenin bir arada olduğu ve kahvaltı sofrasında mutlaka özel bir şey olması gereken bir gün.
.jpg)
Hepimiz mayalı yada mayasız gözleme yapıyoruz.
Hatta içine peynir-patates-ıspanak-pırasa gibi bir iç yerleştirip daha da güzelleştiriyoruz.
Bu tarifte ki gibi sade bir gözleme yaptıysanız onu dürüm olarak ta kullanıp,arasına bol yeşillikle birlikte hazır döner veya kavrulmuş et veya kıyma yerleştirip,dürüm yaparak servis yapabilirisiniz.
"Afiyetle Kalın"
.jpg)
MAYALI GÖZLEME;
Malzemeler;
1 kilo un,
1 paket dr. Oetker kuru maya,
tuz.
Yapılışı;
Gözlemeleri açmak için undan bir kase ayırın.
Geri kalan una toz maya ve tuz ekleyip,ılık su ile yoğurun.
Kulak memesi kıvamında bir hamur olması gerekiyor.
Hamuru bezelere ayırıp,yuvarlayın.
Bezelerin üzerini havlu veya peçete ile örtüp,yarım saat mayalanmaya bırakın.
Kabaran bezeleri ayırdığımız un yardımıyla,servis tabağı büyüklüğünde açın.
Teflon tava veya varsa sac üzerinde açtığınız gözlemeleri pişirin.
Pişen sıcak gözlemelerin üzerine tereyağ sürüp,sıcak sıcak servis yapın.
Hemen servis yapmayacaksanız soğuyup,sertleşmemesi için bir bez peçete veya temiz bir mutfak havlusunun altında muhafaza edin.
"Afiyet Olsun"
0 yorum on "MAYALI GÖZLEME"
Yorum Gönder