
Mantıyı sevmeyen yoktur ama zahmetli işçiliği her zaman yapmamıza engel olur.
Peki o zaman ne yapacağız,yalancı mantı (Bodrum makarnası)-sosyete mantısı-pratik mantı diye tarifler uydurup,nefsimizi körelteceğiz.
Bu tariflerin ortak yönü ise üzerinde ki sarımsaklı yoğurt,salçalı sos ve nanedir.
Bu tarifi çay misafirlerinize yapabilirsiniz.
Tarifi Oktay Usta'nın yemek kitabından aldım.
"Afiyetle Kalın"
.jpg)
PRATİK MANTI;
Malzemeler;
2 adet yufka,
1 çorba kasesi yoğurt,
2 diş sarımsak,
tuz-kırmızı toz biber,kuru nane,
1 çorba kaşığı tereyağ,
1 çay kaşığı biber salçası.
Yapılışı;
Yufkayı tezgahın üzerine yayın.
Bir kasenin içine su koyup,fırçayla yufkanın her yerini ıslatın.
İki taraftan yufkayı sararak rulo yapın,ortada buluşan ruloyu birleşme noktasından keserek ayırın.
Hazırladığınız ruloları 1 parmak kalınlığında doğrayın.
Bol kızgın yağda patates kızartır gibi kızartın.
Fazla yağını emmesi için kağıt havlu veya kağıt üzerine çıkarın.
Servis yapacağınız zaman kaselere paylaştırıp,üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Tereyağ veya sıvıyağı kızdırıp,içine toz kırmızı biber-biber salçası ve naneyi ekleyin.
Hazırladığınız sosu pratik mantının üzerine paylaştırıp,servis yapın.
"Afiyet Olsun"
0 yorum on "PRATİK MANTI"
Yorum Gönder