24 Ağustos 2008 Pazar

BOSTAN PATLICANINDA KIYMALI MAKARNA





Bu tarif Sofra dergisinin Nisan sayısında yayınlandı,üstelik kapakta tarifin resmini kullanmışlardı.
Bazı tarifler vardır beni çok etkiler,gördüğüm anda bunu mutlaka yapmalıyım ve yemeliyim diye düşünürüm.
Hatta tadının neye benzediğini düşünüp,ağzımda hissederim.
Daha önce asma yaprağında enginar dolmasında,birde kabak çiçeği dolmasında böyle hissettim.
Enginarı pişirdim ve tattım,kabak çiçeği dolmasınıda bu sefer köye gidince denedim.
Bu tariftede böyle oldu,resmi görmem yetti.
Ben mutlaka bunu yapmalıyım dedim ve yaptım.
Tat olarak beni hayal kırıklığına uğratmadı,nefis bir tadı var.
Tarifte patlıcan kızartılmıyordu ama ben kızartarak yaptım,lezzeti ikiye katlandı.
Makarnaya salça değil,domates ekledim.
Patlıcana uyan mor renkli taze reyhan ile süsledim.
Bostan patlıcanı ile yaptığım diğer tarifler için bakınız;
Bostan Patlıcanı Oturtma
Patlıcan Burger

"Afiyetle Kalın"
BOSTAN PATLICANINDA KIYMALI MAKARNA;
Malzemeler;
3 adet bostan patlıcanı,
1,5 su bardağı yüksük makarna,
250 gram kıyma,
2 adet domates,
2 adet sivri biber,
1 adet kuru soğan,
Sıvıyağ,tuz,karabiber,kırmızı pul biber.
Yapılışı;
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp,süzün.
Patlıcanları ikiye bölün ve kızgın yağda sertlikleri gidinceye kadar hafif kızartın.
Ayrı bir tencerede küçük doğradığınız soğanları 3-4 kaşık yağda kavurun.
Küçük doğranmış domates ve sivri biberi ekleyin.
Damak tadınıza uygun baharatları ekleyin.
Makarnayıda ekleyerek,iyice karıştırın.
Kızarttığınız patlıcanın içini biraz oyup,içine kıymalı makarnayı yerleştirin.
Ben başka bir işlem uygulamadan böyle servis yaptım.
Dergide ki tarifte servisten önce fırında biraz pişiriliyor.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Tarihi yapısı ve muhteşem evleri ile Safranbolu'yu tanımak,resimlerle gezmek isterseniz bakınız;

Muhterem'le Geziye-Safranbolu.

0 yorum on "BOSTAN PATLICANINDA KIYMALI MAKARNA"

Yorum Gönder