Evde sürekli yemek yapmak zorunda kalan insanların bir gün kendilerine şu soruyu sorması kaçınılmazdır."akşama ne pişirsem" hatta bu soruyu kendisine yüzlerce kez sormuş olan çok kişi vardır.Ben genellikle bu soru ile çok fazla muhatap olmamakla övünürdüm,yemek deyince aklıma pişirecek bir sürü şey gelirdi.Ama bugünlerde Ramazanda bir iki saat içinde bir sürü yemek pişiren ben,iki saat ne yemek yapsam diye düşünüp durunuyorum.Bunun mevsimsel bir sendrom oldugunu ve gelip geçici oldugunu düşünmek istiyorum.Yoksa "desperate":)evhanımlarının her zamanki durumuna düşmek istemem.
Ne yemek yapsam sorusu ile muhatap olan bir insan için en kolay cevaplardan biri içinde tavuk olan bir tarif seçmesidir.Ben de bugünlerde genellikle öyle yapıyorum.
Bugün yazacağım tarif ise, zarif eşimin deyimi ile ,tavuğun alacağı en güzel hallerden biri.Kırmızı et tutkunu olan beyefendi bile bunu beğeniyorsa,denemenizi hararetle tavsiye ederim.Yapılışı gerçekten kolay,sadece pişirmek için tam 1 saate ihtiyacınız var.
MALZEMELER
6adet tavuk pirzola-iyice inceltilmiş ve kemikleri çıkarılmış olacak-
200 gr kadar mantar
4-5 adet çarliston biber
1 kaşık zeytinyağı
1 diş sarmısak
tuz,karabiber
YAPILIŞ
Tavuk pirzolaları alırken iyice incelttirin ve kemiklerini çıkartırın.Dilerseniz bu işlemi evde kendiniz de yapabilirsiniz.(ben kemikleri atmayıp ayırın diyorum,limonlu çorba yaparsınız)
Mantarları ve biberleri ince ince doğrayın.Zeytinyağını ısıtın,bir diş sarmısağı içinde kısa bir süre soteleyin.Mantar ve biberleri ilave edin,sotelemeye devam edin.Biraz tuz ve biber ilave edin.Mantarlar pişince ateşten alın.
Tavuk pirzolaların arasına bu karışımı yayın ve güzelce sarın.Pek gerek olmuyor ama gerekirse kürdanla tutturabilirsiniz.Birleşme yerini alta getirerek fırına dayanıklı bir kaba sıralayın.Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.
200 derece fırında 1 saat pişirin.
AFİYET OLSUN...
0 yorum on "MANTARLI TAVUK SARMA"
Yorum Gönder