1 Aralık 2008 Pazartesi
Sakatat Yemekleri
Sevgili okurlar,
Kurban Bayramının yaklaşması sebebiyle Et yemeklerine ağırlık vermekteyiz.Ancak kestiğimiz kurbanlarımızın bir de sakatatları var ,onlarıda iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekli.Bazı tanıdığım kişiler sakatat yemiyor ancak güzel bir şekilde pişirilir ise sakatatlardan da çok leziz yemekler yapılabilir hemde sağlık açısından yararları çok. Siz yinede Eti ve sakatatları dinlendirmeden yememeye özen gösterin yeni kesilmiş bir etin bazı zararlı tarafları olduğunu biliyoruz ve diyorum ki her şeyden azar azar yiyelim sağlığımızı tehlikeye atmıyalım daha çok Kurban Bayramları geçirelim. Şimdiden afiyet olsun.
Ciğer Pane--
Malzemeler--Bir adet Koyun Ciğeri--1 çay bardağı sıvı yağ---3 yumurta--2 avuç rende kaşar peyniri-- 1 fincan galeta unu-- bir çay bardağı un--Maydanoz,tuz,karabiber, pullbiber.
Ciğer Panenin yapılışı--
Ciğerler iyice yıkanıp sivri bir bıçak yardımı ile zarı soyulur.1 cm. kalınlığında doğranır.Bir kapta Kaşar rendesi,un,tuz,karabiber karıştırılır.Ayrı bir kapta 3 yumurta çırpılır.Doğradığımız Ciğerlerin önce bir kısmını yumurtaya sorada kaşarlı karışıma son olarakta Galeta ununa bulayıp Tavada kızdırdığımız sıvı yağımızda kızartalım.Ciğer bitene kadar bu işlemi yapalım ve Servis tabağına aldığımız ciğerlerin üzerine kıyılmış maydanoz ve pul biber ilave ederek soğuk olarak servis edelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum on "Sakatat Yemekleri"
Yorum Gönder