29 Mart 2009 Pazar

PASKALYA CÖREGI





Merhaba güzel yorumlariniz icin cok tesekkür ederim.
Hareketli ve yogun günlerim devam ediyor.
Almanyada paskalya bayrami yaklasiyor, mecburen
okullarda düzenlenen toplantilara bizde katiliyoruz.
Dün oglumun okulunda da toplanti vardi bende
konzepte uygun olsun diye bu enfes paskalya
cöreklerinden yaptim ,tarifi eski komsum Hatice
ablama ayittir mis gibi yumusacik oluyor mutlaka
deneyin, Almanlar bayildi ....

Ayrica tarifi etkinligeZeynep arkadasimiza
yolluyor kolay gelsin diyorum

=== PASKALYA CÖREGI ===
MALZEMELER:
* 3 su bardagi süt
* 1,5 su bardagi sivi yag
* 2 tane yas maya
* 10 yemek kasigi seker
* 1 yemek kasigi tuz
* Yeterince aldigi kadar Un



YAPILISI:
* Sütü isitin elinizi yakmayacak kadar
* Seker ve mayayi ilave edip mayanin biraz
kabarmasini bekleyin 5 dakika kadar
* Diger malzemeleride ilave edin
* Unu yavas yavas ekleyerek yumusak bir hamur yogrun
* Hamuru yarim saat mayalandirin
* Cevizden daha büyük bezeler alin sac örgüsü
yapin ve kendi etrafinda yuvarlak halka sekli verin
* Tepsiye dizin üzerine nemli bez örtüp
yarim saat 45 dakika tepsi mayasinin gelmesini bekleyin .
* Üzerine yumurta sarisi sürün ve 200 derecede pisirin
=== AFIYET OLSUN ===


Almanyadaki türkler paskalya bayramina
yumurta bayrami derler. Almanlar
evlerinin bahcesine agaclara yumurtalari boyayip
asar, degisik tavsan figürleri ile süslemeler yaparlar.
Tepsideki yumurtalarida oglum okulda boyayip getirmis
Okullarda 15 gün tatil haftaya baslayacak ama
youmlariniza her firsatta geri dönecegim sevgiler

BIRBIRINDEN ENFES DIGER TARIFLERIM ICIN TIKLAYIN
HAMUR ISLERI POGACALAR

0 yorum on "PASKALYA CÖREGI"

Yorum Gönder