Herkese merhabalar.İlkbaharın en güzel sebzelerinden bakla,her ne kadar çocuklara yedirmekte
zorlansak bile benim daima pişirdiğim şeklimi yayımlamak istiyorum.
Malzemeler:
1 kg bakla
1 tane kuru soğan
yeterince zeytinyağ,tuz,şeker
dereotu
Hazırlanışı:
Tencerede bolca su kaynatılır,ayıklanmış baklalar bu suda haşlanır.Yarı pişmiş halde iken suyunun sizin istediğiniz kadar kısmı bırakılır gerisi süzülür.Tencere tekrar ocağa alınır baklaların üzerine yemeklik doğranmış soğan,şeker ,tuz ve zeytinyağı ilave edilir.Orta ateşte
kapağı kapalı ve hiç karıştırmadan pişirilir.çıkmak üzere dereotu serpilir soğuduğu zaman servis edilir.
0 yorum on "Zeytinyağlı Bakla"
Yorum Gönder