Tarif no:12
Gönderen: TİRİTCİ
Tarifin adı: güllaç
TİRİTCİ
arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...

**malzemesi**
*1 paket güllaç(benim paketten 9 güllaç yaprağı çıktı)
*2 kg.süt
*1,5 su bardağından biraz fazla şeker
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
*1 yemek kaşığı gül suyu(bu arzunuza kalmış,istemeyen kullanmayabilir.ben kullanmadım)
**yapılışı**
önce süt ve şekeri tencereye koyup ısıtalım.kaynamayacak fakat çok sıcak olacak.güllaç yaprağımızı kenarlı ve geniş tepsiye alıp üzerine sütü gezdiririz.1-2 dk.bekletip uygun bi borcam tepsiye yerleştiririz.3 kat olunca ceviz ilave eder,diğer güllaç yapraklarınıda aynı şekilde sütle ıslatırız...3 veya 4 kat sonra yine ceviz serpip diğer güllaç yapraklarınada aynı işlemi uygular ,üzerine sütü gezdirip,istediğimiz gibi süsleriz.ben antep fıstığı ve gül yaprağı ile süsledim:)üzerini streç naylon örtüp buzdolabına koydum.güllaç çok bekleyen bi tatlı olmadığı için,1-2 gün için de tüketilmesi gerekir.ayrıca buzdolabında muhafazası şart,dışarda ekşir ve tadı bozulur...
not:sütün altını kısık ateşte tutmalıyız,güllaç yaprağı yumuşamaz.isterseniz sütle ısladıktan sonra ikiye bölüp ceviz ilave ederek katlayarak da yapabilirsiniz.güllaç yaprağının tazeliği beyaz oluşundan anlaşılır.dinlendirdikten sonra üzeri kuru gibi olursa;1 su bardağı ılık süt üzerine gezdirilir. herkese Afiyet,Şifa olsun...deneyecek arkadaşlarıma kolay gelsin.Ağzınız tatlı,gönlünüz huzurlu olsun.Sevgilerimle...
sitesindeki diğer güzellikler için lütfen TIKLAYINIZ
0 yorum on "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ -3- BAŞLADIII...GELSİN TARİFLER!"
Yorum Gönder