6 Ekim 2009 Salı

BAKLAVA YUFKASINDAN BÖREK




.
Bayramda aldığım baklavalık yufkayla bu kez börek yaptım.Yapımı oldukça kolay.Diğer böreklerden farkı tel tel ayrılan ,çıtır çıtır bir börek olması.Yarısını kıymalı yarısını peynirli yaptım.
.
1 paket baklavalık yufka
.
Kıymalı iç:
250-300 gr kıyma
2-3 soğan
sıvı yağ
karabiber,tuz
.
150-200 gr erimiş tereyağı ya da margarin
1 yumurta sarısı,susam
.
Soğanlar rondodan geçirilir ve sıvıyağ ile pembeleştirilir.Sonra kıyma ilave edilip kavrulur, karabiber tuz ilave edilir.
3 baklava yufkası üst üste konulduktan sonra hazırlanan iç konup rulo yapılır.(eğer yufkalar çok kuruysa ve sarılırken kırılıyorsa su ya da süt sürülebilir) Rulo 3-4 parçaya bölünerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.Tereyağı ya da margarin eritilir ve böreklerin üstüne dökülür.Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir,önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

0 yorum on "BAKLAVA YUFKASINDAN BÖREK"

Yorum Gönder