12 Ekim 2009 Pazartesi

Keşkek Çorbası




Merhaba dostlar hepinize Güzel bir hafta Diliyorum .



KEŞKEK ÇORBASI
malzemeler:

  • 1 bütün döş veya 1 kg koyun eti
  • 2 su bardağı nohut
  • Yarım kg buğday
  • 8 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI:
Nohut ve buğdayı akşamdan ıslatın.
Eti, düdüklü tencereye sığacak biçimde parçalayın. Çok küçük kesmemeye özen gösterin. İki veya üç parçaya bölünmesi yeterli.
Üzerine ıslatılmış nohutu ve buğdayı koyun. Buğdayın üzerini örtecek kadar su ilave edin. Kaynayana kadar hızlı, daha sonra kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Daha sonra tencereden etleri alın. Ayrı bir kaba koyup kemiklerini ayırın. Etleri tek­rar tenceredeki karışımın içine atın. Yemek, macun kıvamı alana dek iyice ezerek karıştırın.
Dilerseniz el mikseri kullanın. Tencere­deki karışım koyu bir macun kıvamına ge­lince servis tenceresine aktarın. Yağı kız­dırın. İçine salçayı ve kırmızı pulbiberi ek­leyip, karıştırın. Hazırladığınız sosu yeme­ğin üzerine döküp, servis yapın
BENİM RESİM YAĞSIZ ZEVK SİZE KALMIŞ.:))
AFİYET OLSUN.
tarif: filizteyze.com 'a ait

0 yorum on "Keşkek Çorbası"

Yorum Gönder