Bu tarifi sevgili Eyüp Kemal Seviç'e ait .Geçen hafta LG Yarışmasına katılmadan önce Eyüp Sevinç Kimdir diye araştırırken bu tarife rastladım ve o gün demek istedim Tam anlamı ile mükemmel oldu Eğer sizde be gibi et çok sevmiyorsanız ve gelecek olan misafiriniz et yemiyorsa bu lezzeti yapabilirsiniz .Pişman olmayacaksınız.Ben çok beğendim .Tarife geçelim isterseniz
MALZEMELER:
- 4 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 1 adet kabak
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:

- 4 adet patlıcanları alacalı olarak soyup tuzlu suda bekletir .Orta kısmına bıçakla ufak bir çizik atıl.Daha sonra oradan malzeme konulacaktır.
- 1 adet kabak soyulup küçük küçük dogranıp haşlamak için ufak bir tencereye konur yumşayana dek haşlanır.
- Patatesler soyulup küp küp doğranıp bir tencereye alınır haşlamak için üzerini geçecek kadar su konur.haşlanmasına yakın 1 bardak süt konur .iyice haşlanınca ocaktan alınır.
- Patlıcanlar kızgın yağda kızartılır ve yağı süzmesi için havlu kağıt serilmiş tabaga konur .
- Patatesler haşanıp kabaklarda haşlandıktan sonra suları süzülerek bir tencereye alınır içine tereyağ eklenip sıcağı ile karıştırılarak birbirine iyice yedirilir yani patates püresi gibi olmalı .Patlıcanlarda daha önce kestiğimiz kesikleri kaşıkla açarak patates püresinden konur ve kırmızı biberle süslenip servis edilir .
- İstenirse sarımsaklı yogurtta eklenebilir servis esnasında
AFİYET OLSUN.
0 yorum on "Patatesli Karnıyarık"
Yorum Gönder