Bugün kullandığım ilaçtan dolayı rutin haline gelen göz kontrolüm vardı,zaman zaman sıkıntılı hale getirebiliyorum bu durumu ,akşamdan başlıyor hastane ağrılarım((: ama bu defa hastane dönüşü havada güzel şöyle bir güzel dolaşırım diye düşündüm ve uyguladım kendimi şımarttım :))bugün arkadaşlar alışveriş yaptım yukarıda gördüğünüz kupları aldım .Eve gelince keşkül yaparım diye düşünüyordum ,taaki haticenin sayfasında bu muhallebiyi görene kadar:)
şaşar beşer ben derhal bu tarifi uygulamaya koyuldum .Çok nefis hafif bir tatlı her dönemin tatlısı bana kalırsa.Şunlarıda söylemeden geçemeyeceğim haticeciğim hünerli ellerden almış tarifi
paylaştığı için çok teşekkürler mügeye,ayrıca meltemciğime bir teşekkür vişne suyu hazırlayıp sakladığım vişneleri şimdi kullandım harikasın canım meltemim.tekrar çok teşekkürler haticecim
ben gördüğüm kanalı gösteriyorum haticenin bir kaç değişikliği ile tarifi burada.
Malzemeler:
Muhallebisi İçin:
3 su bardağı süt
1,5 çay bardağı toz şeker
1 küçük çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1-2 tatlı kaşığı tereyağ
Hazırlanışı:
tereyağ ve vanilya hariç hepsi ile muhallabi hazırlanır ateşten alınca yağ ve vanilya ilave edilip
mikserle 5 dakika çırpılır ve kaselere paylaştırılır veya borcama dökülür. biraz ılınınca üzerine vişne sos hazırlanır sos un soğumasını beklemeden muhallebinin üzerine serilir soğuk servis edilir.tercihan bir gün beklerse daha iyidir.
Vişne Sosun Malzemeleri:
1,5 su bardağı vişne (donmuş olabilir)
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı mısır nişaştası
4 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
Vişne Sosun Hazırlanması:
çekirdekleri ayıklanmış olan vişneleri rondodan geçirin diğer malzemeleride ekleyip pişirin.kaynadıktan sonra 1-2 dak daha pişirip ateşten alın.soğumasını beklemeden muhallebinin üzerine serin.
0 yorum on "Vişne Soslu Muhallebi"
Yorum Gönder