2 Ekim 2009 Cuma

YOGURTLU KEBAP




Hafta sonu tencerede uzun uzadıya pişen yemekler yerine,daha kolay hazırlanan ama sofraya oturunca bir şölen hissi veren yemekler yapmayı tercih ederim.Çok pratik bir biçimde hazırlanan bu yemekler görüntüsü ile saatlerce uğraşmış ve mutfakta kalmış hissi verir.Bütün çocukların ve hiç bir eşin hayır demeyeceği harika bir lezzet sunmak isterseniz bu hafta sonu siz de bu tarz bir yemek deneyin derim.
Malzemeler
500 gr.kadar kuşbaşı doğranmış tavuk eti
2 adet pide
250 gr.kadar yoğurt
2 kaşık salça
tuz,karabiber
2 kaşık yağ
Yapılış
Tavuk etini biraz yağ ilavesi ile önce yüksek ısılı ateşte sonra da ateşin altını kısarak soteleyin.-Bu işlemi yaparken ince doğranmış soğan ve sarmısakta ilave edebilirsiniz-Pideleri küçük doğrayın,servis tabağının altına yerleştirin.2 kaşık salçayı bir miktar su ve yağ ilave ederek pişirin,tuz ve karabiber ilave edin.Pideleri bu sosla ıslatın.Tavuk etlerini üzerine alın.Kenarlarına yoğurt ilave edin.
AFİYET OLSUN...
Not:ben çabuk ve kolay pişmesi açısından tavuk eti kullandım,aynı işlemi kuzu eti ile de yapabilirsiniz.

0 yorum on "YOGURTLU KEBAP"

Yorum Gönder