21 Aralık 2009 Pazartesi

Bişi (Hamur Kızartması)





Bir akşam eve gittiniz ve yemeğiniz yok ve aslında canınıda pek yemek yemek istemiyor şöyle çayın yanına bir sey olsun hem kolay hemde çabuk olsun dediğiniz bir an olursa işte o zaman yapacağınız nefis bir lezzettir pişi....
Malzemeler:
  • 1 su bardağı yogurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağına yakın un (kulak memesi kıvamında olacak şekilde)
  • 1 çay kağı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yumurta
  • Yonca sıvı yağ (kızartmak için)
Yapılışı:

Derince bir kaba yoğurt ,karbonat ,su,yumurta,ve tuz karıştırılır.
Üzerine un yavaş yavaş eklenerek yoğurulur.
Hamur merdane ile acılıp kareler veya rasgele kesilir .(çok ince açılmamalı)
kesilen parçalar kızgın yağda kızartılır.Sıcak olarak servis edilir.
Afiyetle yenir..

0 yorum on "Bişi (Hamur Kızartması)"

Yorum Gönder