20 Aralık 2009 Pazar

Çiğ Börek




Kıymalı Çiğ BöreğinTarifi-

Malzemeler-- 200 grm. kıyma, 2 çorba kaşığı yoğurt, 5 su bardağı un, bir su bardağı su, bir su bardağı sıvı yağ, bir tutam tuz, bir tutam karabiber.(isteğe göre acı pul biberde kullanabilirsiniz.)


Kıymalı Çiğ Böreğinyapılışı--


Derince bir kabın içerisine 4 bardak unu bırakalım üzerine 2 çorba kaşığı yoğurt ve bir bardak suyuda ilave edelim(bir fıske tuz koyalım) malzemeleri iyice karıştırıp bir hamur hazırlıyalım. Daha sonra tezgahın üzerine biraz un serpelim ve yaptığımız hamurdan ufak bir limon büyüklüğünde kopararak iyice yuvarlayalım. Diğer hamurada aynı işlemi yaparak yuvarlama işini bitirelim.

Diğer tarafta bir kapta kıymaya tuzu ve karabiberi ilave ederek karıştıralım.Mutfak tezgahına tekrar bir miktar un serperek hazırladığımız yuvarlakları teker teker bir merdane yardımı ile açalım içlerine hazırladığımız kıymalı harçtan koyarak yarım ay şeklinde kapatalım .(malzemenin dışarı dökülmemesi için kapattığımız hamurun kenarlarını iyice bastıralım.)

Bir tavaya koyduğumuz sıvı yağımızı kızdırıp hazırladığımız börekleri 2-3 dakika kızartalım ve sıcak olarak, yanına güzel bir ayranla servis edelim. Afiyet olsun.

0 yorum on "Çiğ Börek"

Yorum Gönder