20 Aralık 2009 Pazar

FINDIKLI KEK




Sinangil'in "Fındık Aromalı Kekunu" ile paketin üzerindeki tarifle yaptım. Çok lezzetli oldu,fındık tadı ve kokusu oldukça belirgindi.Tadanların hepsinden tam not aldı.Denemenizi tavsiye ederim.
.
2-5 -3 su bardağı Sinangil Fındıklı Kekunu
1,5 su bardağı şeker
100 gr yumuşak margarin ya da tereyağı
3 yumurta
3/4 su b ardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
.
Şeker ve yumurta kabarana kadar iyice çırpılır.Daha sonra diğer malzemeler ilave edilir. Hazırlanan kek hamuru yağlanmış kek kalıbına dökülür.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir.

0 yorum on "FINDIKLI KEK"

Yorum Gönder