MALZEMELER:
- 500 gr kuzu kuşbaşı
- 1 adet patates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 çay bardağı Penguen bezelye
- 2 adet kabukları soyulmuş domates
- Yonca Sıvı yağ
- Kekik (Bağdat baharat )
- Tuz
- Karabiber (Bağdat baharat)
- Pulbiber (bağdat baharat)
- Yağlı kağıt (koroplast )
Kuşbaşı olarak doğranmış kuzu eti tencerede kavrulur.
İyice kavrulduktan sonra küp doğranmış patates,ince ince kıyılmış kırmızı biber ve bezelye de eklenir.
Tekrar kavrulur.
Su koyup yarı kıvamda pişirilir.
Suyunu çekince tuz ,kekik,karabiber,pulbiber eklenir.
Yağlı pişirme kağıdını yaklaşık 25 cm eninde ve 25 cm boyunda keserek iç harcımızdan konulur.Bir miktar sıvı yağ eklenir ve katlanır.
Katlanan kısım tepsinin alt kısmına gelecek şekilde tepsiye dizelir.
Kağıtların üstüne fırça ile sıvıyağ sürülür, fırında orta ısıda (175*) 1 saate yakın pişirilir.
Not :1 tanesinin kağıdının üst kısmını kesin ki diğer etlerin pişip pişmediğini ona bakarak karar verebilesiniz..
Afiyet olsun..
Kağıt kebabının yanına ben bahçe bezelyeli pilav yaptım sizde pilav yaparak servis edebilirsiniz..
0 yorum on "Kağıt Kebabı"
Yorum Gönder