18 Aralık 2009 Cuma

Kağıt Kebabı





MALZEMELER:
YAPILIŞI:
Kuşbaşı olarak doğranmış kuzu eti  tencerede kavrulur.
İyice kavrulduktan sonra küp doğranmış patates,ince ince kıyılmış kırmızı biber  ve bezelye de  eklenir.
Tekrar kavrulur.
Su koyup yarı kıvamda pişirilir.
Suyunu çekince tuz ,kekik,karabiber,pulbiber eklenir.
Yağlı pişirme kağıdını yaklaşık 25 cm  eninde ve 25 cm  boyunda keserek iç harcımızdan konulur.Bir miktar sıvı yağ eklenir ve katlanır.
Katlanan kısım tepsinin alt kısmına gelecek şekilde tepsiye dizelir.
Kağıtların üstüne  fırça ile sıvıyağ sürülür, fırında orta ısıda  (175*) 1 saate yakın pişirilir.
Not :1 tanesinin kağıdının üst kısmını kesin ki diğer etlerin pişip pişmediğini ona bakarak karar verebilesiniz..
Afiyet olsun..
Kağıt kebabının yanına ben bahçe bezelyeli pilav yaptım sizde pilav yaparak servis edebilirsiniz..

0 yorum on "Kağıt Kebabı"

Yorum Gönder