20 Aralık 2009 Pazar

Kestaneli Pilavlı Hindi Sarma




Yılbaşı için Sofralarınızı süsleyecek Leziz bir tat Kestaneli Pilavllı Hindi Sarma


Malzemeleri- 200grm. Haşlanmış soyulmuş Kestane, 12 adet Hindi göğüs Fileto, bir su bardağı pilavlık pirinç, bir yemek kaşığı tereyağ, bir çorba kaşığı dolmalık fıstık, Birer adet kırmızı ve sarı biber, 1,5 bardak sıcak su, tuz,karabiber.

Üzerini süslemek için 4 adet domates, bir diş sarımsak, bir çay kaşığı tozşeker, bir tatlı kaşığı susam, bir miktar kekik, pulbiber , tuz.

Kestaneli Pilavlı Hindi sarmanın yapılışı

Hindi Filetolarını döverek iyice inceltelim ve bir kenara bırakalım.Pirinci ayıklayıp yıkayalım ve tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletelim.Sonra pirincin suyunu süzüp birkaç defa yıkayalım. Bir tencereye tereyağımızı koyup eritelim içine önce dolmalık fıstığı koyarak pembeleştirelim daha sonra incecik doğranmış kırmızı ve sarı biberide ilave edelim ve kavurmaya devam ederek kestanemizi katalım 1-2 dakika daha kavurarak sıcak suyu ve tuzunu ilave edip iyice kaynamasını bekleyelim kaynıyan suya pirinci ilave ederek önce orta sonra kısık ateşte suyunun çekene kadar pilavımızı pişirelim.

Demlenip tane tane olan pilavımızı her bir hindi filetosunun içine bir çorba kaşığı kestaneli pilavdan koyup rulo şeklinde saralım. Diğer tarafta Domatesleri rendeleyip bir tavaya koyalım içine dövülmüş sarımsak,toz şeker, susam,tuz, pulbiber ekleyip bir iki defa tavada çevirelim üzerine kekiği ekleyip hazırlanan sosu bir fırın tepsisine dökelim.

Fırın kabına boşalttığımız sosun üzerine rulo olarak sardığımız hindi filetolarını yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derecede fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.(rulo olarak sardığımız etlerimizi açılmaması için bir kürdan yardımıy la tutturalım.)

Aynı yemeği Tavuk göğüs Filetosu ilede yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum on "Kestaneli Pilavlı Hindi Sarma"

Yorum Gönder