16 Aralık 2009 Çarşamba

Köfteli Patlıcan Kebabı






Malzemeler:

  • 500 gr yağlı kıyma
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarim demet maydanoz
  • Hazır kofte harcı (Bağdat Baharat)
  • 1 corba kaşığı.YONCA sıvı yağ
  • 2 adet bostan patlıcan
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kas.tuz

Yapılışı:
Kıymanın içine maydanoz,soğan,köfte harcı eklenir.
Yoğurulup ceviz büyüklüğünde kofteler haline getirilir.
Patlıcanlar kalın halka seklinde doğranıp şişe 1 köfte 1 patlıcan şeklinde dizilerek,üzerine biraz zeytin yağı gezdirilir. 200 derece fırında istediğiniz kıvamda pişirilir.
Not: Fırındaki tepsilerden birine domates ve yeşil biber koyarak közleyip patlıcanlı kebebınızın yanında afiyetle yiyebilirsiniz


YANINADA MİSS GİBİ BULGUR PİLAVI YEMEDE YANINDA YAT   :))

0 yorum on "Köfteli Patlıcan Kebabı"

Yorum Gönder