Malzemeler:
- 500 gr yağlı kıyma
- Yarım demet taze soğan
- Yarim demet maydanoz
- Hazır kofte harcı (Bağdat Baharat)
- 1 corba kaşığı.YONCA sıvı yağ
- 2 adet bostan patlıcan
- 3 adet domates
- 1 tatlı kas.tuz
Yapılışı:
Kıymanın içine maydanoz,soğan,köfte harcı eklenir.
Yoğurulup ceviz büyüklüğünde kofteler haline getirilir.
Patlıcanlar kalın halka seklinde doğranıp şişe 1 köfte 1 patlıcan şeklinde dizilerek,üzerine biraz zeytin yağı gezdirilir. 200 derece fırında istediğiniz kıvamda pişirilir.
Not: Fırındaki tepsilerden birine domates ve yeşil biber koyarak közleyip patlıcanlı kebebınızın yanında afiyetle yiyebilirsiniz
YANINADA MİSS GİBİ BULGUR PİLAVI YEMEDE YANINDA YAT :))
0 yorum on "Köfteli Patlıcan Kebabı"
Yorum Gönder