Eğer patlıcan seviyor ve hafif bir lezzet olsun diyorsanız o zaman bu yemek tam size göre....
Kaynana Dili
Malzemeler:
- 4 adet orta boy patlıcan
- 2 adet biber
- 4 adet orta boy domates
- 1 adet kırmızı biber
- Kekik (Bağdat baharat)
- Nane(Bağdat baharat)
- Karabiber (Bağdat baharat)
- Sıvı yağ(YoncaYağ)
- 1 yemek kaşığı salça (Penguen)
- 2 adet orta boy kuru soğan
- Kaşar peyniri
- Alimünyum folya (Koroplast)
Patlıcanlar uzun uzun (boyuna) dilimlenir ve 10 dk kadar tuzlu suda bekletilir.
Domatesler yuvarlak yuvarlak kesilir.
Kuru soğanda yuvarlak olarak kesilir.
Fırın tepsisi biraz yağlanır.
Dilimlenmiş olan patlıcanların dilim aralarına önce halka şeklinde kesilmiş soğanlar konur.
sonra domates sonra biber ve en son olarak da kaşar peyniri konur.
Tüm patlıcanlara aynı işlem uygulanır.
1 adet kırmızı biberde ince ince kesilip tüm patlıcanların üzerine serpilir.
Salça ve yağ konulup üzerine sıcak su koyularak salçalı sos hazırlanır.Tuzda eklenerek patlıcanların üzerine aktarılır.Fırın tepsisi üzerine alimünyum folya eklenir.
Önceden ıstılmış fırında patlıcanlar yumşayıp iyice pişene dek pişirilir.
AFİYET OLSUN....
0 yorum on "Yalancı İmam Bayıldı (Kaynana Dili )"
Yorum Gönder