24 Aralık 2009 Perşembe

Yazma Ekmek (Yufka Ekmek)




Merhaba canımlarım...
Hepinizin merakla beklediği Yazma ekmeğin tarifini birazdan vericem.
Bakalım kimin yöresine buna ne ad veriliyor.
Bizde yani ankarada yufka ekmek kastamonuda ise (eşin kastamonulu ) yazma ekmek denir...

Fazla meraklandırmadan size hemen tarifi vereyim...
Miktar vermiyeceğim çünkü bizim köyde bu ekmeği kış ekmeği olarak yaparlar ..
Kilerde üst üstte dizerler kuruturlar .
Yeneceği zaman ıslatılarak sofra bezi içinde nemlendirirler ve ya börek yaparlar yada yemeklerin yanında yerler..
Malzemeler:
  • Un
  • Su
  • Tuz

Un bir kaba alınır.İçerisine biraz tuz eklenir.
Su eklenmeye başlanır güzelce yogururlur oklava ile açılacak kıvama gelene dek su eklenip yogururlur.Bezeler alınarak bekletilir.Bekletirken bezelerin üzerine nemli bez örtülür.
Oklava ile açılır.Kızgın saça konup arkalı önlü çevirerek pişirirlir.

İster börek yapın ister yemek yanında yeyin.
Ama mutlaka tadın bu tadı...


0 yorum on "Yazma Ekmek (Yufka Ekmek)"

Yorum Gönder